Ontvang 10% korting op jouw eerste workshop

PIT brengt je terug naar de kern van je werk

Wij helpen je jouw doelstellingen te bereiken, taken en verantwoordelijkheden te verduidelijken en verspilling weg te halen. We brengen de focus terug naar het échte werk. Het hart van de zaak. De essentie. De kern. De PIT. Waar je waarde toevoegt, betekenisvol bent en met passie over praat. Kortom, dat waar jouw klanten blij van worden.

Het échte werk begint met PIT

Met ruim 20 jaar ervaring en expertise op het gebied van procesoptimalisatie en projectmanagement zijn onze diensten ontworpen om jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Waardestroom
analyse (VSM)

Optimaliseer je processen, minimaliseer verspilling en vergroot de waarde voor je organisatie.

Lees meer

Waardestroomanalyse

Met een waardestroomanalyse doorlopen we de gehele waardeketen van begin tot eind. De expertise en input van medewerkers is hierbij essentieel. Met een Value Stream Map onthullen we verborgen verspillingen. Bedrijfsprocessen worden geoptimaliseerd, waardoor de doorlooptijd van een proces zichtbaar verbetert en je meer toegevoegde waarde kunt genereren voor je klanten.

Kortom, we brengen je de duidelijkheid, tools en focus die nodig zijn om te kunnen doen wat er echt toe doet. Het échte werk, jouw meetbare succes.

Dit heb ik nodig!

Team Charters

Wij begrijpen dat teams de ruggengraat van elke organisatie vormen. Dat begint met helderheid over taken en verantwoordelijkheden.

Lees meer

Team Charters

Weet jij hoe jouw team bijdraagt aan de missie van jouw organisatie? Dragen alle taken en verantwoordelijkheden van jouw team bij aan de teamdoelstellingen? En hoe weet je of je als team succesvol bent? Team charters zijn een effectief middel om onbetwiste helderheid te creëren binnen en tussen teams. Ze helpen je team een identiteit en doelstellingen te geven. Dupliceren van werkzaamheden, onduidelijkheid over besluitvorming en frustraties over miscommunicatie behoren tot de verleden tijd met team charters.

Dit heb ik nodig!

Workshops

Creëer een toekomstbestendige organisatie met één van onze workshops. Ga direct aan de slag met jouw doelstellingen.

Lees meer

Workshops

Creëer het échte werk
In een halve dag leer je de speerpunten van je werk herkennen en je werkdag hierop in te richten. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een vernieuwde focus op je werk. Je hebt helder voor ogen welke werkroutines passen bij je prioriteiten van jouw (team) functie. Wellicht besluit je als team al direct afscheid te nemen van enkele taken of dat ene overleg? 
Duurzamer werken en impact creëren
Klimaatverandering is een ‘hot topic’ tegenwoordig. Weet jij wat je zelf  kunt doen voor een betere wereld? In deze workshop leer je aan de hand van de Lean Six Sigma methode hoe je je organisatie kunt verduurzamen. Met behulp van voorbeelden en ‘w.a.s.t.e. walks’ zetten we de eerste stappen naar een duurzamere werkomgeving. 
Waardestroomanalyse: een introductie
Volgens de Lean Six Sigma methode voegt elke stap in een bedrijfsproces waarde toe voor de klant. Met Value Stream Mapping leer je zichtbaar te maken waar in een proces waarde wordt toegevoegd en waar verspilling optreedt. In deze workshop leer je de basisprincipes van deze methode waar je na afloop zelf mee aan de slag kunt. 
Team visie
Weet jij exact waar jouw team over 5 jaar staat? Dan is deze workshop niks voor jou. In de workshop Team visie gaat het over de toekomst van het team gezamenlijk bepalen. Wat wil je als team bereikt hebben? Op welke manier en met welke waarden wil je dat bereiken? Waar liggen de kansen en met welke risico’s krijg je mogelijk te maken? Hoe zorg je als team gezamenlijk voor succes, nu en in de toekomst? Na afloop van deze workshop heb je dit concreet. 
Effectief samenwerken
Communicatie, of juist het teveel of het gebrek daaraan, is voor velen een grote ergernis op het werk. Rolverdelingen zijn niet duidelijk, taken worden gedupliceerd, er wordt (te)veel vergaderd maar er mist daadkracht. Resultaten blijven uit, overleg loopt vast. In deze workshop halen we de angel eruit en zetten we aan tot actie. Aan het eind van de workshop heb je concrete afspraken gemaakt om de samenwerking en communicatie vlot te trekken. Je gaat naar huis met concrete tools zoals een RACI matrix of een actieplan met kernwaarden. 
Resultaatgericht vergaderen
Hoeveel van jouw werktijd vergader je? En hoeveel van jouw vergadertijd is daadwerkelijk effectief? In deze workshop ga je concreet aan de slag met je eigen vergaderroutine. Je leert je tips om meer uit je vergaderingen te halen én hoe je vergadertijd kan besparen.  

Lean Six Sigma Project Management

Beheer projecten efficiënt, houd de kosten onder controle en lever resultaten op tijd op.

Lees meer

Lean Six Sigma Project Management

Lean Six Sigma Project management is jouw krachtige gereedschap voor het beheren van projecten met maximale efficiëntie en minimale verspilling. We helpen je projectdoelen scherp te stellen, te monitoren én te realiseren binnen de geplande tijd en budget.

Dit heb ik nodig!

Zo makkelijk kan het zijn

Wij omarmen het idee dat het teruggaan naar het échte werk van cruciaal belang is voor verdere groei en ontwikkeling. Daarom geloven wij in procesrenovatie vóór innovatie. Herontdek je passie, maak taken en verantwoordelijkheden helder, haal verspilling weg uit bestaande routines. Zo maak je de weg vrij voor verdere succesvolle groei en ontwikkeling van jouw organisatie vanuit een stevige basis. Onze diensten zijn speciaal ontworpen om jou hierbij te ondersteunen.

 

 

Waardevol zijn

Project management

Heb je een geweldig idee en weet je niet waar je moet beginnen? PIT zet graag de schouders eronder. Binnen no time van concept naar realisatie. Vertrouw op de jarenlange ervaring, kennis en kunde van PIT. Wij doen het gewoon!

Dit heb ik nodig!

Waardevol werken

Procesrenovatie

Loopt het werk niet lekker? Teveel overleg? Te weinig daadkracht? Dat kan anders. Met een waardestroomanalyse maken we de kerntaken zichtbaar. Randzaken haal je weg waardoor je geld, tijd en capaciteit terugwint.

Dit heb ik nodig!

Waardevol blijven

Procesevaluatie

Goed om regelmatig je werkroutine door te lichten! PIT brengt op een objectieve manier in kaart waar je nog waardevoller kan zijn. Je krijgt inzicht in de effectiviteit en efficiëntie van je werk en vindt nieuwe mogelijkheden om te optimaliseren.

Dit heb ik nodig!

Breng bedrijfsstrategieën tot leven met PIT

Bij PIT Projecten geloven we dat de bedrijfsprocessen en overlegstructuren vaak eenvoudiger kunnen. Door verspilling weg te nemen en focus terug te brengen zijn bedrijfsdoelstellingen niet langer een onhaalbare KPI, maar concrete resultaten binnen handbereik. Onze aanpak is gericht op procesinnovatie met respect voor bestaande processen en routines. We dagen je uit om de kern van de organisatie te toetsen aan je toekomstvisie en doelstellingen. We helpen je deze doelstellingen concreet om te zetten in acties met succesvolle meetbare resultaten.

Lager

ziekteverzuim

Betere

werksfeer

Toekomstbestendige

organisatie

De eerste stap naar makkelijker werken

Neem contact op met onze experts en start de reis naar het vinden van jouw échte werk.

Het échte werk begint met PIT

Stap binnen in de wereld van PIT Projecten, waar we samen de toekomst van jouw organisatie vormgeven. Neem contact op om de kracht van verandering te ervaren.